15.03 kell 18.00-20.00
Kevadise pööripäeva järel märtsis hakkavad meid mõjutama hoopis teistsugused loodusjõud kui peale sügisest pööripäeva septembris. Esimesel juhul on tegemist talveks ja teisel suveks valmistumisega. Sellest johtuvalt on ka ümber lülitamise programmid täiesti erinevad, sh ka toidulaual. Näiteks ei pruugi sügisene „paasturoog“ sobida kevade menüüsse ja vastupidi.
Kevadpaastule pühendatud väga praktilises loengus räägib Kaja lahti kevadise taaskäivituse
põhimõtted ning õpetab kuidas valmistada kohalikust toorainest imemaitsvat paastusuppi,
mis samaaegselt organismi puhastab ja ka toidab. Miks on paastu ja puhastuse juures oluline ka toitmine ning milline roll on siin individuaalsel seedetulel?
Lisaks käsitleme seekord üht väga põnevat ja omamoodi intiimset teemat, nimelt kuidas
õigesti väljutada! Millised on need lihtsad rutiinid ja harjutused, mis väljutamist toetavad? Miks see on eriti oluline just paastu ja puhastuse ajal? Mida tähendab keha jaoks ebapiisav või vastupidi liigne väljutamine? Millised rutiinid ja milline toit igapäevaselt ladusat väljutamist toetab.
LOENGUL KÄSITLETAVAD TEEMAD:
– kevadpaastu eripära keha ja meele tasandil
– paast ja puhastus kodustes tingimustes kohaliku paastusupiga
– väljutamise iidne tarkus koos väga praktiliste nippidega
– inspireerivad retseptid kevadpaastuks ja ladusamaks väljutamiseks
INSPIRATSIOONI JAGAJA:
Kaja Keil – ajurveeda praktik ja inspireeriv toidukunstnik, veedateaduste igavene õpilane
SIHTGRUPP:
Oodatud on kõik huvilised! Eelnevad teadmised ajurveedast ei ole vajalikud.
Kaja loengud on ka väga praktilised ja inspireerivad, et kodus katsetama hakata.
Tänupanus 20.- ja kohtade arv on piiratud. Registreerimiseks saada e-mail rita.ukkivi@gmail.com või helista 5058118.